© 50.ro Fa-ti cont!
23 noiembrie 2014 | | Numar curent: Nr. 6 (244), iunie 2011
Coperta revistei
Main Menu
Prima pagina
Colectivul de redactie
Arhiva
Adresa
Căutare
120 de ani dupa Eminescu, la Dumbraveni si Suceava
Scris de Administrator   
În comuna Dumbraveni si în municipiul Suceava s-au desfasurat, în zilele de 14 si 15 iunie a.c., manifestari comemorative si omagiale Mihai Eminescu. Oaspeti ai manifestarii de la Dumbraveni (aflata la a II-a editie si organizata de administratia locala) au fost acad. Mihai Cimpoi, presedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, poetul Vasile Tarâteanu si fiul sau Alexandru, precum si Simion Gociu (din Cernauti, Ucraina), scriitorii  Ion Beldeanu, Ion Cozmei, Lucia Olaru Nenati, Constantin Hrehor, Mihai Vicol, Alexandru Ovidiu Vintila, Dan Tudor Gurtesch, Dan Iordache, artistii plastici (si scriitori) Constantin Severin si Constantin Ungureanu-Box, dr. Mihai Ardeleanu s.a. Eminescu a fost evocat si invocat (inclusiv - potrivit unor ipoteze necertificate - ca om al locului) pret de mai multe ceasuri, participantii la manifestare au cunoscut de aproape recenta carte a lui Mihai Vicol („Grigore Vieru. Pontiful limbii române”, despre care au vorbit Mihai Cimpoi si Vasile Tarâteanu), au vizitat muzeul amenajat de pr. Constantin Jaba, l-au ascultat pe baladistul Victor Socaciu.
Citeşte mai departe...
 
Un reuşit debut în volum
Scris de Administrator   
Profesorul Emil Simion a venit în fata cititorilor, la începutul anului 2009, cu un volum intitulat Urme în oglinda vremii (Tipografia ROF, Suceava), alcatuit din doua parti. În prima parte sînt reunite articole dedicate unor înaintasi de seama (Dionisie Udesteanul, Eusebiu Camilar, Magda Isanos, Valeria Boiculesi, Haralambie Mihaescu), unor lacasuri, traditii, evenimente culturale si religioase locale si cronici/recenzii literare la carti ale autorilor udesteni de azi publicate  în „Zori noi” („Crai nou”), „Dulce Bucovina”, „Bucovina literara”, „Preocupari didactice” (Suceava), „Adevarul literar si artistic” (Bucuresti) si „Constelatia Dragonului” (Deva).
Citeşte mai departe...
 
Busola scriitorului!*
Scris de Administrator   

"La pas prin marile sudului"  este un roman care "din titlu" invita la a ne gândi cum se poate merge la pas prin mari!  Oricât de încet am merge, tot ne vom scufunda, pâna la urma, conform cu legile fizicii, într-o zona a necunoscutului. S-o lasam deci, figura de stil, pe seama gramaticilor si sa vedem ce vrea sa ne spuna autorul, cu siguranta atragându-ne atentia asupra unui teritoriu miraculos!

Citeşte mai departe...
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 47 - 69 din 87
 
Cele mai citite
Statistici
Membri: 68
Ştiri: 567
Linkuri: 0
Vizitatori: 543066
Cititori online
| Prima pagina |